About Gerard Smit

Gerard Smit

Welkom op de site van kunstschilder Gerard Smit.

Op deze site staat naast een korte biografie, een selectie van het werk van Gerard en u kunt ook kijken waar hij op dit moment zoal mee bezig is.

Heeft u vragen over beschikbaarheid van de getoonde werken, wilt u andere werken zien, of heeft u vragen betreffende een opdracht die u zou willen plaatsen dan kunt u via het knopje “contact” een bericht naar Gerard sturen.

Veel kijkplezier!

About Me

Begonnen zo rond zijn dertiende nadat zijn oudste broer hem een olieverf set op zijn verjaardag had gegeven is Gerard na jaren van af en toe schilderen na zijn eerste scheiding in 1998 “serieus” gaan schilderen. Ook nam de belangstelling van zijn omgeving in die periode toe. Dat bleek een belangrijke stimulans.

Vanaf 1998 kreeg hij geleidelijk meer opdrachten, en maakte in die periode zijn eerste portret.

Een tijd lang haalde Gerard (naast schilder ook zanger) veel van zijn inspiratie uit muziek en de vaak heftige wereld er omheen. Zijn werk bestond dan ook voor een groot deel uit afbeeldingen van muzikanten voor of tijdens een optreden.

Door naast eigen werk ook verschillende opdrachten aan te nemen blijven daar de meest uiteenlopende onderwerpen bij komen. Zoals portretten van kinderen, partners, ouders en huisdieren, maar ook stillevens en landschappen of wat er verder maar gevraagd wordt.

De laatste tijd ligt de nadruk in zijn eigen werk voornamelijk op portret en model.

Waar het hem vooral om gaat is het gevoel dat een schilderij uitdrukt. Gevoel overbrengen is volgens hem bij alle kunstuitingen waar het om draait.

Hij maakt voornamelijk gebruik van olieverf, maar ook van acrylverf, inkt, potlood of een combinatie van verschillende media op doek, paneel of papier.

De hiervoor beschreven activiteiten hebben geresulteerd in een aantal groeps- en solo exposities. Voor informatie over voorgaande en komende exposities verwijs ik u naar de rubriek expositiesop deze site.

Start typing and press Enter to search